Oświadczenie kibiców GKS Bełchatów w sprawie sytuacji klubu

2019-11-10 22:50:12

Oświadczenie kibiców GKS Bełchatów w sprawie sytuacji klubu

"GKS jest dziedzictwem naszej lokalnej społeczności i od lat spełniał ważną rolę w rozwoju Bełchatowa i całego regionu" - czytamy w oświadczeniu kibiców GKS Bełchatów, które opublikowali przed sobotnim meczem z GKS Tychy. Fani opisują fatalną sytuację klubu, a swoje oświadczenie kończą smutną i złowieszczą konkluzją: "PGE przestało być sponsorem GKS kilka miesięcy temu i wszystko wskazuje na to, że nim nie będzie, co oznacza upadek klubu..."

Swoje stanowisko Stowarzyszenie Kibiców GKS Bełchatów opublikowało na profilu facebookowym, ale dostępne było też dla fanów podczas sobotniego meczu z GKS Tychy (więcej o meczu tutaj). W swoim tekście kibice opisują sytuację w klubie i ich zdaniem przyczyny, jakie do niej doprowadziły oraz nieudolne próby jej ratowania.

Po wycofaniu się PGE ze sponsorowania klubu i nie mających pokrycia zapowiedziach, że rolę sponsora przejmie PGE GiEK sytuacja dalsze funkcjonowanie GKS na obecnym poziomie stoi pod wielkim znakiem zapytania. Kibice, mamieni obietnicami już to wiedzą, stąd ich list, będący swoistym głosem rozpaczy i wołaniem o pomoc.

W swoim tekście kibice powołali się także na artykuł BELsport.pl z 28 czerwca ubiegłego roku, kiedy to Henryk Baranowski, prezes Polskiej Grupy Energetycznej zapowiadał, zwiększenie środków na klub w przypadku awansu do 1. ligi [cały tekst możecie przeczytać tutaj]. Jak się skończyło wiemy.

Odsyłamy do oświadczenia kibiców:

Projektowanie stron internetowych Master-NET | Polityka prywatności | 953999 odwiedzin